Vores egen Lys Fabrik (Klik her for at læse)

Jan Yde Christensen

Vi producerer selv vores egne stearinlys hos Blåvand Lys, hvilket vi har gjort siden 1998.

Lysene som vi producerer, bliver lavet på gamle håndværksmæssige traditioner.

Vi gør rigtig meget ud af, at finde de fineste og reneste råvarer og netop det, gør at vores lys brænder utrolig smukt og har en lang brændetid. Der bliver kræset om hvert enkelt lys.

Selve produktionen er meget tidskrævende, da alt hvad der bliver lavet, foregår med brug af de bare hænder.

I vores lille fabrik laver vi forskellige lys ; Bloklys - Pyramidelys - Stagelys - Snoede lys - Kuglelys mfl i alle regnbuens farver. 

Stagelysene bliver fremstillet på følgende måde. Vi har en karrusel, hvor vi kan lave ca 800 Stagelys ad gangen. De bliver med håndkraft dyppet i et kar, som er blandet med den valgte farve. Vi har 8 rammer som kan have 100 lys på hver, de bliver dyppet ca 45 gange inden de er færdige. Halvvejs bliver de klippet inden de dyppes færdige. Efter dette, skal de hænge i min. 3-4 timer før de kan smeltes af forneden, derefter klippes væge resterne af. Tilsidst pakkes de i poser med 10 stk i hver.

Bloklysene - Pyramidelysene og Kuglelysene bliver alle lavet i forme, men dette er heller ikke " bare lige," da parraffinen er et meget følsomt materiale at arbejde med. Der skal være en bestemt temperatur i rummet, Lysene skal tilses flere gange i selve forarbejdningen pga luft i lysene. Vi gør rigtig meget ud af at vores lys er flotte og at de brænder flot. 

Blåvand Lys er et familie eget virksomhed og vi har brugt rigtig lang tid på at finde den rette måde at lave vores lys på. Hvilke vi er super stolte af :-)

 

Alle vores lys er gennemfarvet, hvilket gør det tændte lys meget smukkere.

Er du blevet nysgerrig på hvordan selve fremstillingen foregår, har du også selv mulighed for at komme at lave dine egne lys hos os. Vi har nemlig en Selvdyp afd, hvor kunder kan komme at dyppe deres egne Lys sammen med familie, venner, arbejdskollegaer mfl